[O1] Jak zmienić kolor oświetlenia w pokrętłach od ogrzewani
Witam.
Jak w temacie interesuje mnie zmiana oświetlenia w pokrętłach od nawiewów czytałem wiele postów ale nigdzie nie było napisane jak to zmienić.
Opisany był licznik, włącznik świateł i inne ale tego nie znalazłem.
Mam problem bo z tego co zauważyłem po rozebraniu tunelu i dostaniu śie do nawiewu, że w srodku jest zwykła biała żarówka a światło rozprasza się za pomocą plastiku w kolorze czerwonym. I tu zaczynają sie schody bo gdyby były to diody to luzik montuje nowe w wybranym przez siebie kolorze.
Może jest gdzieś możliwość dostania takiego plastiku w innym kolorze np niebieskim jak w golfie IV.
przerabiałem już ten temat ale chyba w inny sposób to rozwiąże okaże się w przeciągu dwóch tygodni
Jak coś z tego wyjdzie opisze to na forum
[ Dodano: Sob 01 Gru, 07 23:35 ]
zacząłem zmiane podświetlenia w octace tylko mam takie pytanie ilu voltowe diody są montowane w przyciskach od szyb oraz w przycisku od podgrzewania tylnej szyby.
Zakupiłem 3 voltowe podłączyłem do przycisku podgrzewania szyby tlko ominąłem rezystor i dioda się spaliła. Czyli montowane są wszędzie 12V Czy 3V tylko połączone przez rezystor? Jak ktoś wie to niech da znać żebym nie wyżucił kasy w błoto.
Komentarz